Top 5 Mesta za Fotografisanje u Novom Sadu i Okolini

1. Fairy Oak – Začarani Hrast

Kuća u Vrdniku koju možete iznajmiti za fotografisanje na sat ili na dan. Bilo da želite da organizujete fotografisanje mladenaca, ili romantično venčanje, porodično fotografisanje, trudničko, fotografisanje dece, svaka ideja se lako realizuje u ovakvom ambijentu. Kliknite ovde i pogledajte kako izgleda ambijent ove magične kućice, a ispod pogledajte i primer jednog fotografisanja mladenaca, koje je uradio fotograf Radomir Ajduković.

Fotografisanje mladenaca, Fairy Oak, 2021
Fotografisanje proslave 1. rođendana, Fairy Oak 2022.

2. Petrovaradinska Tvrđava

Jedan od najprepoznatljivijih simbola Novog Sada, Petrovaradinska tvrđava, savršeno je mesto za fotografisanje za različite povode. Ukupne površina od 112 hektara i bogate dinamike, ova znamenitost vam pružiti neograničen broj postavki za fotografisanje. Neka od karakterističnih lokacija na tvrđavi su stepenice koje vode do sata, terasa koja je okrenuta ka Novom Sadu, terase koje gledaju ka novosadskom Štrandu, a za željne avanture, tuneli ispod tvrđave takođe mogu biti odličan ambijent za fotografianje. 

U podnožju tvrđave nalazi se staro gradsko jezgro Petrovaradina, nedavno renovirano i prepoznatljivo po vijugavim ulicama interesantnim fasadama. Ambijent na levoj obali Dunava spada u romantičnije lokacije, i odlično je mesto za nastanak prewedding fotografija.

Fotografisanje mladenaca, 2022
Fotografisanje mladenaca, 2022

3. Rođendaonica Avantura

Jedno od naših omiljenih mesta za fotografisanje u Novom Sadu je rođendaonica Avantura. Izmešten daleko od gradske vreve, ovaj posed je u potpunosti prilagođen deci i njihovim potrebama. Drveno dečije igralište, poniji, vrbe , vigvami, ležaljke i mostići, divan su prostor za održavanje, ali i fotografisanje zabava u kojima su glavni akteri ne samo deca, već i odrasli. 

Romantičan, pomalo tom-sojerovski ambijent i mnoštvo rekvizita olakšavaju posao fotografima, a fotografije nestvarnim čak i bez naknadno dodatnih elemenata.

4. Fotografski Studio Porodična Fotografija

Studio Porodična fotografija poslednjih postao je omiljeno mesto za fotografisanje, ne samo Novosađanima, već i stanovnicima drugih gradova. Iako je reč o fotografskom studiju, od ostalih se razlikuje zato što ima postavku napolju tokom toplijih meseci kao i postavku u studiju tokom cele godine. Postavka napolju je drvena platformu, uvek sa različitom tematikom koju diktira sezona, koja se dodatno menja i dopunjava promenom rekvizita i postavke. Deca svih uzrasta, čitave porodice, vlasnici i kućni ljubimci, svakodnevni su gosti ovog studija.

Sve funkcioniše po principu zakazivanja termina, atmosfera je porodična i ležerna, fotografska oprema profesionalna, a rezultat su fotografije visokog kvaliteta. Ceo koncept je zamišljen tako da provedete 30 minuta do sat vremena zabavljajući se, a fotografije ostaju zauvek da vas podsete na jedan predivan dan. Celokupnu ponudu mozete preuzeti ovde.

Jedna od stvari koje ga čine posebnim je to što najviše koristi prirodno osvetljenje u svojim fotografijama. To je zato što prirodno osvetljenje može stvoriti prelepe efekte i atmosferu u fotografijama. Međutim, rad sa prirodnim osvetljenjem može biti težak, jer se svetlost stalno menja. Ali, naš fotograf poseduje veštinu i iskustvo da se prilagodi ovim promenama i iskoristi prirodno osvetljenje na najbolji mogući način.

Porodično fotografisanje, studio 2023
Uskršnje fotografisanje, postavka napolju, 2023
Novogodišnje fotografisanje, studio 2022
Neutralna postavka u studiju za sve tipove fotografisanja.
Fotografisanje sa jagnjetom na postavci napolju, 2023

5. Kamenički Park

Fotografisanje porodice u lokalnom parku, poput Kameničkog parka u Novom Sadu, može biti izuzetno korisno i zanimljivo iskustvo. Postoji nekoliko benefita koje bi bilo dobro imati na umu:

  1. Priroda – Kamenički park u Novom Sadu ima prekrasan pejzaž i bogatu floru i faunu. Priroda je prijateljski raspoložena za fotografisanje i može dati izvanredne opcije za fotografije. Fotografije će biti bogate bojama, kontrastima, teksturama i svetlom.
  2. Blizina grada – Kamenički park je blizu grada, što čini fotografisanje porodice tamo veoma praktičnim i jednostavnim. Park je dostupan gradskim prevozom.
  3. Raznolikost fotografija – Kamenički park pruža raznovrsne mogućnosti za fotografisanje. Mogu se dobiti različiti uglovi i pozicije za fotografije koje će biti zanimljive i jedinstvene.
Fotografisanje sa kućnim ljubimcem, 2021

Ovo je bio naš izbor savršenih mesta za fotografisanje u Novom Sadu, a vi, ukoliko imate svoj predlog, obavezno nam javite pa ćemo ih uvrstiti kao bonus lokacije. 

Hvala na interesovanju

Proverite svoj Email, uskoro ce Vam stici cenovnik.

Želite više informacija?

Dobićete detaljne informacije o tome kako funkcioniše fotografisanje i koje su cene paketa na vašu email adresu.