Top 10 Mesta za Fotografisanje u Novom Sadu

#1 Petrovaradinska Tvrđava

Jedan od najprepoznatljivijih simbola Novog Sada, Petrovaradinska tvrđava, savršeno je mesto za fotografisanje za različite povode. Ukupne površina od 112 hektara i bogate dinamike, ova znamenitost vam pružiti neograničen broj postavki za fotografisanje. Neka od karakterističnih lokacija na tvrđavi su stepenice koje vode do sata, terasa koja je okrenuta ka Novom Sadu, terase koje gledaju ka novosadskom Štrandu, a za željne avanture, tuneli ispod tvrđave takođe mogu biti odličan ambijent za fotografianje. 

U podnožju tvrđave nalazi se staro gradsko jezgro Petrovaradina, nedavno renovirano i prepoznatljivo po vijugavim ulicama interesantnim fasadama. Ambijent na levoj obali Dunava spada u romantičnije lokacije, i odlično je mesto za nastanak prewedding fotgorafija.

#2 Trg Slobode

Simbol Novog Sada – Katolička crkva, spomenik Svetozaru Miletiću, gradska kuća, Tanurdžićeva palata, hotel Vojvodina i druge znamenite građevine čine centralno gradsko jezgro savršenim mestom za fotografisanje. U krugu od par stotina metara možete napraviti savršene fotografije, na različitim lokacijama. 

Budući da je centar grada prometan, naša je preporuka da se na ovoj lokaciji fotografišete u najranijim jutarnjim časovima, kako biste čitav trg imali za sebe. Budući da se venčanja obavljaju unutar Gradske kuće, neretko je baš ova lokacija prvi izbor mladenaca za nastanak fotografija sa venčanja.

#3 Rođendaonica Avantura

Jedno od naših omiljenih mesta za fotografisanje u Novom Sadu je rođendaonica Avantura. Izmešten daleko od gradske vreve, ovaj posed je u potpunosti prilagođen deci i njihovim potrebama. Drveno dečije igralište, poniji, vrbe , vigvami, ležaljke i mostići, divan su prostor za održavanje, ali i fotografisanje zabava u kojima su glavni akteri ne samo deca, već i odrasli. 

Romantičan, pomalo tom-sojerovski ambijent i mnoštvo rekvizita olakšavaju posao fotografima, a fotografije nestvarnim čak i bez naknadno dodatnih elemenata.

#4 Dunavski Park

Dunavski park je još jedna od lokacija za fotografisanje u Novom Sadu na kojoj na ograničenom prostoru možete imati bezbroj interesantnih abmijenata. Zelena oaza u samom centru grada obiluje različitim vrstama drveća, od kojih su vrbe svakako najinteresantnije. Uz to, jezero koje je nastanjeno patkama i labudovima čini ovaj park još zanimljivijim. 

Novosadski parovi vrlo često mladenačke fotografije beleže upravo u ovom parku, mada je pogodan i za fotografisanje dece. Jedno od upečatljivijih mesta jeste spomenik Đuri Jakšiću, mesingana skulputura na kojoj i veliki i mali novosađani, ali i turisti obično sednu pre nego što zabeleže kultnu fotografiju.

#5 Fotografski Studio Porodična Fotografija

Moderna oaza fotografisanja na otvorenom i u zatvorenom, studio Porodična fotografija poslednjih meseci postao je omiljeno mesto za fotografisanje, ne samo Novosađanima, već i stanovnicima drugih gradova. Iako je reč o fotografskom studiju, od ostalih se razlikuje zato što je smešten na otvorenom delu, dok kada vreme to ne dozvoljava, fotografisanje se odvija i u zatvorenom delu studija. U sklopu studija nalaze se drvene platforme, svaka sa različitom tematikom koju diktira sezona, koja se dodatno menja i dopunjava promenom rekvizita i postavke. Isti princip se praktikuje u zatvorenom delu studija. Deca svih uzrasta, čitave porodice, vlasnici i kućni ljubimci, svakodnevni su gosti ovog studija.

Sve funkcioniše po principu zovi-i-zakaži svoj termin, atmosfera je porodična i ležerna, fotografska oprema profesionalna, a rezultat su fotografije visoke obrade. Ceo koncept je zamišljen tako da provedete sat vremena zabavljajući se, a fotografije ostaju zauvek da vas podsete na jedan predivan dan. Cenovnik mozete preuzeti ovde, kao i ukoliko se odlucite na jedan klik mozete zakazati svoj termin na sajtu.

Pogledajte ispod kako izgledaju fotografije proizvedene u ovom studiju tokom raznih sezona.

#6 Štrand

Peščana plaža na Dunavu leti zaliči na južnije obale mora. Iako je pesak savršena podloga za nastanak dobre fotografije, na Štrandu je uvek gužva pa će vam verovatno biti teško da napraviti neke na kojima ste sami. Najbolje vreme za fotografisanje je tokom radnog dana, u prepodnevnim časovima, kada je gužva minimalna. 

Most slobode je takođe jedan od simbola Novog Sada, i nalazi se desno od Štranda. Trščani suncobrani, ligeštuli i kokteli sjajni su rekviziti, a budući da je na Štrandu uvek vesela atmosfera, dobro ćete se i zabaviti.

#7 Futoški Park

Futoški park je jedna od manje poznatih lokacija u Novom Sadu. Po izgledu podseća na Dunavski, ali je manje posećen i zapravo pogodniji za fotografisanje. Klasična parkovska atmosfera, obogaćena jezerom, najpogodnija je za fotografisanje parova, porodičnih piknika, i sve popularnijih fotgorafisanja sa kućnim ljubimcima. 

Park je jednako lep tokom svih godišnjih doba, a u blizini se nalazi i hotel Vila park, koji takođe može biti idealno mesto za fotografisanje.

#8 Trg Mladenaca

U neposrednoj blizini strogog centra grada, a ipak dovoljno daleko da se možete sakriti od gradskog gužvanjca, Trg mladenaca je mesto gde su mnogi venčani parovi zabeležili svoje prve fotografije nakon izgovorenog “da”. Ovo ne čudi, jer je palata Feliksa Parčtića, smeštena na ovom trgu, pretvorena u novosadsko Matičarsko zdanje. 

Iako je prema zamisli, lučna kapija trebalo da bude mesto ispod kojeg se ozakonjuju novosadski brakovi, mladenci se radije venčavaju u sali, a na samom trgu se fotografišu, neretko i pre samog venčanja. Palata Parčetića može se pohvaliti i bogatim, neobaroknim enterijerom, koji je u dobroj meri očuvan u originalnom izdanju.

#9 Dunavska Ulica

Za one koji vole novosadsku arhitetkuru, Dunavska ulica nezaobilazno je mesto za fotografisanje. Svakako, budući da je ova ulica omiljeno šetalište Novosađana, ali i onih koji u grad dođu sa strane, retko se desi da nije gužva. Tokom leta, dobar deo ulice bude skriven iza suncobrana lokalnih postlastičarnici i bašti restorana i kafića, u manjoj meri nego što je slučaj sa Zmaj Jovinom, ali dovoljno da oteža posao fotgrafima. 

Sama ulica je isprecena brojnim prolazima, pasažima, u kojima možete zabeližiti odlične fotografije, sa nešto mirnijom atmosferom. Za fotografe koji se bave street fotografijom, Dunavska ulica i uopšte centar Novog Sada, savršen su set sa još za još zanimljivijim akterima. 

#10 Restorani i barovi kao popularno mesto za fotografisanje u Novom Sadu

Novi Sad je grad bogate hedonističke kulture, a restorani i barovi poslednjih godina sve više vode računa o enterijeru i osvetljenju, baš kao da su razmišljali o potrebama fotografa. Gotovo da možete pronaći svaku vrstu ambijenta u ovom gradu, od klasične vojvođanske, sa kariranim stoljnjacima i drvenim prozorima, do modernih lokala, visokog stropa i savremenog minimalističkog dizajna. 

Ovo je bio naš izbor savršenih mesta za fotografisanje u Novom Sadu, a vi, ukoliko imate svoj predlog, obavezno nam javite pa ćemo ih uvrstiti kao bonus lokacije. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hvala na interesovanju

Proverite svoj Email, uskoro ce Vam stici cenovnik.

Želite više informacija?

Dobićete detaljne informacije o tome kako funkcioniše fotografisanje i koje su cene paketa na vašu email adresu.