Sve o fotografisanju beba u studiju, ali i u vašem domu

Fotografisanje beba u studiju ”Porodična Fotografija” se deli na nekoliko tipova fotografisanja.

Profesionalno fotografisanje tek rođenih beba

Prvi tip fotografisanja je fotografisanje tek rođenih beba, u periodu od 7 do 14 dana starosti i ovo se zove newborn fotografisanje, odnosno fotografisanje novorođenčadi.

U toku tog perioda bebe često nemaju grčeve i više spavaju što olakšava fotografu da umota bebu, uspava bebu i postavi je u određene poze u krevetiće, korpice i ostale postavke koje pripremi. Ovakve fotografije su fotografije uspavanih beba, ali i najvredniji period za zabeležiti jer najkraće traje. U studiju su na raspolaganju odevne kombinacije za bebu kao i svi rekviziti potrebni da bi fotografije izgledale nesvakidašnje.

Termin traje od dva do tri sata jer pratimo bebine potrebe za hranjenjem, presvlačenjem i pauzama. Studio je u potpunosti prilagođen bebama, od stolice za ljuljanje za majku tokom podoja, kreveta ukoliko bebu dojite lezeći, pulta za presvlačenje, rezervnih pelena, maramica i slično, ukoliko nešto zaboravite da ponesete.

Dodatni saveti kako da se pripremite za ovaj tip fotografisanja

  • Nahranite bebu 20 – 30 minuta pre polaska, odnosno dolaska u studio.
  • Pokusajte da odrzite bebu budnom, kako ne bi zaspala pre fotografisanja.
  • Promenite bebi pelenu neposredno pre dolaska.
  • Rezervacije za ovaj tip fotografisanja se vrše dok je još beba u stomaku u odnosu na predvidjeni termin porodjaja, a sam termin fotografisanja je fleksibilan za pomeranje kad je to potrebno.

Iako preporučujemo da se fotografisanje tek rođenih beba odvija u studiju, jer su tamo za to uslovi najpovoljniji, poneki roditelji se osećaju prijatnije da to obave u svom domu. U tom slučaju fotograf donosi deo rekvizita i opreme i fotografisanje se obavlja u najpogodnijoj prostoriji vašeg doma, koja ne mora da bude velika. Ovde pogledajte video koji prikazuje kako to izgleda u studiju.

Klasično fotografisanje beba

Ovde spada fotografisanja beba koje su prerasle vreme za newborn fotografisanje. U pitanju su bebe koje imaju oko mesec dana, pa sve dok ne počnu čvrsto da sede, kada se fotografisanje radi na drugačiji način.

U zavisnosti od uzrasta bebe, bebu stavljamo na krevet, u korpe, na stomak ili u naručje roditelja. Bebe u ovom uzrastu su potpuno budne i nije ih moguće uspavljivati niti postavljati u poze. Fotografisanje je u ovom slučaju spontanije i tempo diktiraju bebine potrebe i raspoloženje. Bebe u ovom uzrastu takođe imaju odevne kombinacije na raspolaganju u okviru paketa u ponudi studija, kao i sve ostale potrebne rekvizite.

Sitter session, fotografisanje beba koje sede

Kada beba počne čvrsto i samostalno da sede, vreme je za sitter session. Naglašavamo samostalno sedenje, jer u ovom slučaju beba se postavlja u sedeći položaj na pod, na postavku ili u određene stolice prilagođene tom uzrastu. Osim toga, moguće je staviti bebu u lavor, odnosno kadicu za kupanje koju napunimo mlečnom vodom i ukrasimo cvećem. I za ove bebe je dostupna odeća u studiju u okviru paketa.

Cake smash session, razbijanje torte za bebin 1. rođendan

Iako u ovom periodu neke bebe stoje, a neke samo sede, u oba slučaja moguće je izvesti fotografisanje prilikom kojeg beba ”razbija” tortu. U okviru paketa koje imamo u ponudi, beba dobija tortu koju dira rukicama i maže se po licu i nosiću, pretvarajući ovo fotografisanje u pravu zabavu. Postavka je dekorisana u duhu prvog rođendana, sa balonima i oznakama broja jedan. Bebe koje slave prvi rođendan takođe imaju odeću u ponudi kao deo paketa.

Celokupnu ponudu za fotografisanje beba možete pronaći ovde.

Hvala na interesovanju

Proverite svoj Email, uskoro ce Vam stici cenovnik.

Želite više informacija?

Dobićete detaljne informacije o tome kako funkcioniše fotografisanje i koje su cene paketa na vašu email adresu.